Provjeren recept za uklanjanje kurjeg oka i žuljeva!




Kurje oko (clavus) je zadebljanje na koži koje većinom nastaje na stopalu, u predjelu malog i domalog  nožnog prsta. Ima tvrdo središte  koje podsjeća na vučije oko pa otuda i naziv kurje oko te korijen koji je većinom crne boje i koji izgleda kao trn. 

Predio stopala na kome se nalazi kurje oko je bolno na pritisak pa neprijatnost nastaje prilikom nošenja obuće jer dolazi do trenja i kontakta  što izaziva trenutnu bol. Kurje oko može nastati i na peti, drugim prstima i tabanu.

Potoji mnogo prirodnih metoda liječenja kurjeg oka. Izdvojamo jedan efikasan i vrlo jednostavan recept kojim ćete ukloniti kurje oči i žuljeve.

Recept za uklanjanje žuljeva i kurjeg oka.

Sve što je potrebno za ovaj recept je čuvarkuća i flaster. Čuvarkuća je od davnina  poznata kao narodni lijek za uhobolju, ali je odlična i za liječenje kožnih bolesti i rana, crijevnih parazita, bronhitisa, a u kombinaciji s medom liječi i miome i ciste te štitnjaču. No, posebni prirpavak od čuvarkuće može vas riješiti i neugodnih žuljeva i izrazito bolnih kurjih očiju. Ako ste jednom u životu imali problem s ijednom od ove dvije neugodne pojave, znate kako ih se teško riješiti. No, ovaj narodni recept je isproban i učinkovit

Uputstvo za pripremu: 

  • Uzmite jedan listić čuvarkuće i skinete mu tanku kožicu koja ga okružuje sa jedne strane. Zatim listić stavite na kurje oko tako da strana koja je bez kožice ide na njega. Zalijepite flaster preko lista čuvarkuće i ostavite cijeli dan pa uveče zamijenite sa novim listom i flasterom. Obavezno nosite noću ovaj flaster jer su tada noge izvan obuće i najveći je efekat.
Za nekoliko dana, najčešće 3 do 4 dana, kurje oko bi trebalo da nestane zajedno sa svojim korjenom, a mjesto gde je bio, popuniće zdravo tkivo. Ovo je stari i isprobani recept koji zaista daje rezultate za kratko vrijeme.